Whisky producenten geraakt door hete zomer

Blair Athol Whisky

De tropische temperaturen laten hun sporen na in Europa. Voornamelijk positief dat wel, we worden met hoge frequentie getrakteerd op heerlijke barbecues, koude biertjes en schaars geklede dames. Maar helaas is er ook negatief nieuws. Afkomstige uit Schotland, het thuisland van whisky.

Whisky distilleerderijen gebruiken water als ingrediënt voor de whisky, maar ook om apparatuur te koelen.

De hittegolf heeft er voor gezorgd dat een bekende distilleerderij uit de Highlands, Blair Athol, de productie onlangs stop heeft moeten zetten voor zo’n vier weken. De distileerderij haalt zijn water uit de Allt Dour Burn. De distilleerderij is eigendom van Diageo, een multinational op het gebied van bier en gedistileerde dranken. Een vertegenwoordiger van het nieuws bevestigde het tekort aan water van Blair Athol. Ook andere distilleerderijen kwamen door de hittegolf in waterproblemen. Zo is bekend dat de whisky distilleerderij Edradour ook minder water beschikbaar had dan normaal. Edradour haalt haar water uit dezelfde rivier. Ook andere distilleerderijen gevestigd op eilanden op de westkust van Schotland kregen te kampen met een gebrek aan water. De helft van de tien distilleerderijen op the Isle of Islay werden eerder deze zomer getroffen door een watertekort.

Het is te hopen dat de droogte in Schotland niet al te lang aan blijft houden. Laat de Schotten deze zomer genieten van voldoende regenbuien en in staat zijn om heerlijke whisky te produceren.

Previous ArticleNext Article