Whiskybase Gathering 2016

Whisky Gathering 2016 Rotterdam Maassilo

De Whiskybase Gathering, een whisky festival die ik al sinds juni in mijn agenda had staan om naar toe te gaan samen met wat vrienden en ook met me pa. Doel: Nieuwe whisky’s en nieuwe mensen leren kennen. Of dit doel behaald is? Wat denk jezelf ?

Ten eerste zijn we sowieso met de trein gegaan, want tja je wilt natuurlijk geen mooie drammetjes laten staan omdat je met de auto bent :). We waren er iets later dan het van start ging, dus rond 13:30 liepen we vanuit de metro zo de Maassilo binnen. Gelijk een goede plattegrond in je handen gedrukt, ideaal weet je gelijk hoe het is ingedeeld allemaal. Verder was er natuurlijk ook de super handige (webbased) Whisky Gathering app, waarin je alle whisky’s al kon bekijken en zelfs direct kon beoordelen. Ideaal als je bijvoorbeeld een favoriet hebt die je zeker wilt gaan proeven. Je kon dan precies zijn bij welke whiskyhal en vervolgens stand je moest zijn.

Naast de plattegrond kreeg je een mooi Whiskybase glas, flesje water en alvast 5 muntjes. Gelijk wat muntjes bij gekocht want je wilt wel wat gaan proeven natuurlijk.

Bij binnenkomst ook gelijk wat vrienden opgezocht die er al waren. Wat je merkt is dat er al gelijk een gezellige en gemoedelijke sfeer hangt. Je hoort al een live bandje lekker spelen, het geluid van genietende mensen die met elkaar praten over de die verrukkelijke lekkere dram die ze nu weer in hun glas hebben.

Na een uurtje zaten we er al helemaal in en hebben we al zeker 4 drams op. Hier een paar die wij gedronken hebben, zoals je kan zien had ik een abonnement op de stand van Henri (M08) :), daar hebben we zeker 4 whisky’s geproefd. (Thanks Henri voor het delen van je privé collectie)

Henri's collectie Whiskybase Gathering

  • MOS – Bowmore 15
  • Best Cask of Scotland – Mortlach 21
  • The Arran 21st special release
  • The Arran 18
  • Claxton’s – Bruichladdich 11
  • Claxton’s – Glenrothes 19
  • SV – Laphroaig Vintage 1999 7 jaar
  • Silver Seal – Mortlach 13
  • R&B Thankful – Bruichladdich 10
  • SV – Ben Nevis 1991 24 jaar

Toen ik naar de achterste zaal liep, langs de geuren van verschillende kazen en hammen, liep ik zo tegen de casqueteers stand aan. Het toeval was dat ik, een aantal jaar geleden, ook verschillende certificaten heb gekocht en geinvesteerd heb in whiskyvaten. Als je dan ergens in wilt investeren, dan is dit natuurlijk wel het beste wat je kan doen. (in mijn ogen dan) Bijvoorbeeld in een Arran vat(een first fill ex-bourbon barrel) en ook in een Tomatin vat (een puncheon). Wel al aardig wat gemaild, maar nu ook de mensen erachter een beetje persoonlijk leren kennen. Super! Ook kwam ik precies op het moment dat ze een “live” verbinding hadden met Schotland. Top toch!

Na tussendoor een broodje te hebben gedaan viel ons oog ook nog even op de whisky-art stand. Ook aardige mensen die ik eigenlijk alleen via de Single Malt facebook groep kende, dus gelijk maar even praatje mee gemaakt. Toch wel gaaf om te zien wat je met verschillende soorten technieken en vooral materialen kan maken. Als je helemaal weg bent van een destilleerderij of je wilt gewoon iets unieks en op maat aan je muur hebben hangen, dan zou ik zeker eens contact met ze zoeken. Ik snap dat tekst misschien niet zoveel zegt, maar(voor diegene die er niet waren of nog eens willen kijken) kijk zelf maar eens naar deze werken:

Bruichladdich Whisky Art Whisky art Arran Devils Punch Whisky art Laphroaig Stand van Whisky art

Als afsluiter was ik nog even langs de Glengoyne stand gegaan om even een praatje te maken aangezien ik daar deze week een bezoek ga brengen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar tips. Ook weer leuke nieuwe mensen leren kennen.  Hier heb ik dan ook mijn laatste dram op, een genever van Wenneker die zijn laatste tijd op een islay fustje heeft doorgebracht. Natuurlijk niet te vergelijken met een islay whisky, maar wel grappig om een vleugje islay te proeven in de afdronk van een genever.

 

Dus of mijn doel bereikt is?…….ja dat denk ik zeker wel! Een top organisatie en aardige standhouders die heel veel info gaven over hun whisky’s en ervaringen.

Volgend jaar ben ik er ook zeker weer bij! Jullie toch ook?

P.s: Whisky Oss heeft ook een leuke ervaring gedeeld van de Whisky Gathering in Rotterdam. Ook Thijs heeft een leuke ervaring geschreven op scotchwhisky.com.

Wat was jullie lekkerste whisky of whiskey die je geproefd hebt?

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *