Whiskybase Rotterdam meer dan alleen een shop!

Whiskybase Manisfaction

Het is weer whisky woensdag en vandaag hebben we geen review maar nemen we een keer een leuke online whiskyshop onder de loep. Dit keer zoomen we in op niet alleen een whisky webshop, maar ook een whiskyplatform wat al een tijdje zijn credits heeft verdiend binnen de whisky wereld namelijk Whiskybase Rotterdam.

Whiskybase

Sommige kennen Whiskybase alleen van de fysieke winkel, andere alleen van de online collectie die ze voor zichzelf bijhouden of het kan ook nog zijn dat whiskyliefhebbers Whiskybase kennen van het festival. Al met al heeft Whiskybase al een behoorlijk whiskyplatform opgebouwd, waarbij ze elke whiskyliefhebber helpen om hun hobby nog leuker te maken. Dat is in ieder geval zeker onze beleving. Bedankt daarvoor!

Whiskybase winkel

Laten we beginnen met de winkel die gevestigd is in Rotterdam. Naast dat je dus eenvoudig online je aankopen kan doen kun je ook eens gezellig langs gaan bij de Whiskybase winkel in Rotterdam.

Whiskybase Winkel Rotterdam

Adres Whiskybase Rotterdam:
Zwaanshals 530
3035 KS Rotterdam
Netherlands

Whiskybase online collectie

Binnen Whiskybase kun je dus ook je eigen online Whiskycollectie bijhouden. Daarbij kun je fles opzoeken binnen de grote database van Whiskybase. Het is aan te raden om te zoeken op het cask nummer of anders de batch versie van de whisky. Ondertussen staan er meer dan honderdduizend whisky’s in de database, dus je vindt ze bijna altijd. De naam Whiskybase is daar ook van afgeleid. Verder kun je per fels aangeven of hij:

  • Dicht of open is
  • Wanneer je hem op hebt kun je ook aangeven dat hij leeg is. Hij blijft dan wel in je collectie staan, zodat je altijd kan zien welke whisky’s je hebt gehad
  • Of het om een sample gaat of om een gewone fles
  • Verder kun je ook flessen verwijderen voor als je ze bijvoorbeeld verkocht hebt

Verder kun je wanneer je je geregistreerd hebt ook je eigen homepagina maken met vele widgets, zodat je een persoonlijke homepagina kan maken met de gegevens die jij wilt zien en lezen. Je kunt dus widgets toevoegen aan jouw startpagina en bestaande widgets aanpassen. Alleen de statistieken en de nieuws items staan vast en kun je niet verwijderen. De rest is helemaal aan jou om de startpagina in te vullen.

Hieronder kun je zien hoe dat er uit ziet:

Whiskybase online collectie

Whiskybase Gathering

Whiskybase Gathering is een whiskyfestival die dit jaar voor de derde keer zal worden gegeven. Al twee jaar is het een succesvol whiskyfestival die ook dit jaar weer plaats zal vinden in de Maassilo in Rotterdam. Wij waren er bij bij de eerste editie, de tweede en we zullen ook zeker weer bij de derde aanwezig zijn. Niet alleen omdat het een thuiswedstrijd is, maar ook omdat het een sfeervol festivals is waar je naast vele overheerlijke drammetjes ook weer veel bekende ziet. Ook leer je weer veel nieuwe mensen kennen die deze zelfde prachtige hobby ambiëren.

Whiskybase Gathering Whisky's

In 2018 gaan ze het een beetje anders doen. De Whiskybase Gathering 2018 vindt plaats op 20 en 21 oktober 2018. Er zullen meer dan 1500 whisky’s aanwezig zijn om uit te kiezen vanaf € 1 per dram, variërend van de vroege 1900’s tot recente of zelfs onuitgegeven whisky’s. Ook Henri zal wellicht weer aanwezig zijn met zijn kleine collectie van 250 OPEN flessen. Het evenement begint om 12:00 en duurt tot 18:00. De kaarten zullen vanaf morgen verkrijgbaar zijn, dus wees er op tijd bij.

Whiskybase - Henri's stand

Al met al kom je hoe dan ook Whiskybase altijd tegen. Wij zijn enthousiast en zeker fan zoals je misschien gemerkt hebt. Jullie toch ook?

Previous ArticleNext Article