Wie is Max Verstappen?

Max Verstappen Redbull race racing Manisfaction

Ondertussen na een aantal Formule 1 seizoenen kent iedereen Max wel een beetje, maar wanneer is zijn debuut bij de Formule 1 nu precies gestart en hoe komt hij in die race wereld terecht? Wat zijn tot op heden de belangrijkste prestaties van deze jonge coureur, hoeveel verdient hij met de sport en hoe zit het met zijn privéleven? Hier vind je alle informatie over Formule 1-coureur Max Verstappen.

Hoe het begon…

Max Verstappen werd op 30 september 1997 in Hasselt, België geboren als zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen. Het rijden in raceauto’s is Max dan ook met de paplepel ingegoten. Verstappen begon al vroeg met karten.

Karten vanaf zijn 4de….

Dit was al toen hij 4 jaar was. De leeftijd dat je dus naar de basis school gaat. Door zijn vroege start met karten mocht hij ook al vanaf zijn zevende mee doen aan kartwedstrijden. Hier werd hij in zijn eerste jaar bij Karting Genk direct kampioen. Ook het jaar erop werd hij in dezelfde klasse kampioen door alle races te winnen. Daarna volgde een aantal jaar in de KF3-klasse waar hij ook flink wat overwinningen behaalde.

Max beter dan Jos?

Stiekem wist Max al vrij vroeg dat hij beter ging worden als zijn vader. Toen in 2009 was hij nog volop aan het karten, wat uiteindelijk een goede basis is geweest voor onze Max. In onderstaande filmpje verteld hij tegen zijn vader Jos nog even dat hij beter gaat worden dan hem. Als we kijken naar zijn carrière tot nu toe, kunnen we denk ik wel zeggen dat Max dat aardig gelukt is. Nog even dat stukje dat Max zijn vader dit even verteld:

Zijn eerste Formule 1 wedstrijd

Op 15 maart 2015 maakte Max Verstappen op 17-jarige leeftijd zijn Formule 1-debuut en werd daarmee de jongste debutant aller tijden in de Formule 1. Dit was tijdens de GP van Australië, voor Toro Rosso.

Eerste podium plek

Een Formule 1 seizoen later behaalde hij op 15 mei 2016 in dienst van Red Bull Racing zijn eerste podiumplaats in een Formule 1 race. Nederland stond op zijn kop, want onze Max Verstappen won toen de Formule 1 GP van Spanje. Dit zorgde dat hij verschillende records op zijn naam schreef. Hij was hiermee op een leeftijd van 18 jaar en 228 dagen de jongste leider in Formule 1 GP, de jongste coureur op het podium aller tijden en de jongste winnaar van een Formule 1 race ooit. Daarna won Max, zoals we weten nog meerdere races zoals bijvoorbeeld de Formule 1 race van Mexico of de F1 GP van Oostenrijk. Yeehaa Go Max!

Wat is zijn salaris?

Nu hij alweer ruim 3 jaar mee draait in de Formule 1 kun je wel zeggen dat zijn salaris behoorlijk royaal is. Hij werkt er natuurlijk wel hard voor. Onlangs werd bekend gemaakt dat Max Verstappen een van de vier best verdienende Formule 1 coureur is. In 2019 verdiende hij zo’n 10 miljoen pond, omgerekend 11 miljoen euro. Voor iedere zege in een Grand Prix verdient Verstappen ook nog zo’n 1,5 miljoen euro extra. Daarnaast ontvangt Max Verstappen van zijn sponsors jaarlijks ook zo’n 500.000 euro. Redbull en Jumbo zijn de twee meest bekende sponsors van Max Verstappen. Andere sponsors van Max Verstappen zijn Ziggo, G-Star Raw en Exact. Tja, hij is dan natuurlijk wel echt super goed in wat hij doet. Jaloers? klein beetje dan.

Heeft Max Verstappen een vriendin?

Hoewel het hem in zijn carrière voor de wind gaat, zit Max Verstappen in zijn privéleven ook niet stil. Sinds 2017 heeft Max een relatie met de Duitse Dilara Sanlik. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de jonge coureur Dilara ontmoet op een feest in München. De twee zijn aan elkaar gekoppeld door Victoria Swarovski, een erfgename van het juwelenmerk. Sanlik woont nog steeds in München maar is ook regelmatig in Monaco te vinden, in het huis van Verstappen.

Bron: https://www.instagram.com/dilarasanlikfanpage/

De shop van Max

Max Verstappen heeft ook zijn eigen Verstappen webshop waar hij niet alleen allerlei merchandise verkoopt, maar ook officiële Formule 1-kleding. Ook kun je de collectie die Max in samenwerking met G-Star Raw ontwikkelde, aanschaffen via de website. Ben je een ecte fan en wil je alle hebben van Max? Dan kun je hier ook terecht voor allerlei accessoires zoals dekbedden, telefoonhoesjes, tassen, mokken, sleutelhangers, strandlakens en meer.

We hopen dat je weer iets nieuws hebt geleerd over onze Max. Laten we ook hopen dat hij dit Formule 1 seizoen 2020 weer gaat knallen voor ons en veel podiumplekken veroverd.

Highlights Max Verstappen

We kunnen natuurlijk niet afsluiten zonder nog wat vette highlights van Max Verstappen. Deze zijn mooi op een rij gezet door Formula 1. Er zullen er vast nog veel meer zijn, maar voor nu genietse:

Previous ArticleNext Article