Winter Bbq tips

Winter-bbq

Het bbq-seizoen is afgelopen. Dat is wat de meeste mensen denken, maar vergeet niet dat er ook nog zoiets is als de winter bbq. Het is dan misschien wat kouder om te barbecueën, maar het wordt er zeker niet minder lekker door. We geven graag wat tips voor de doorgewinterde bbq-er.

1) Tijdens het bbq-en is het natuurlijk wat kouder dan in de winter. Je moet jezelf bij een winter bbq dus goed warm houden met een bijpassende wijn of natuurlijk gewoon een lekkere winterse whisky. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

2) Om het nog warmer te krijgen kun je ook nog je vuurkorf aansteken, maar dit is best wel wat moeite om het alleen beetje warmer te krijgen een ander oplossing kan ook zijn dat je een paar zweedse fakkels aansteekt. Die zijn makkelijk en snel aan te steken en geven toch behoorlijk wat warmte.

Zweedse fakkel
Bron: https://www.zweedsefakkelonline.nl/

3) In de winter is het natuurlijk ook snel donker en om nu je Bbq te verlichten met een bouwlamp is niet heel sfeervol. Mocht je niet veel tuinverlichting hebben kun je bijvoorbeeld kiezen voor van die lichtslangen of anders voor speciale kerstverlichting voor buiten.

4) Deze verlichting is puur gebaseerd voor de sfeerverlichting buiten en als je ook buiten gaat eten. Ga je alleen buiten bbq-en en eet je binnen alles op. Dan is sfeerlicht niet direct noodzakelijk maar goed licht op je vlees wel. Het is misschien een beetje raar, maar een hoofdlamp is hier een beste oplossing voor. Zo kun je goed je eten in de gaten houden en ook makkelijk je gereedschap terug vinden :).

5) Handige winter-bbq recepten vindt je overal. Toch vonden wij het handig om deze wel even mee te nemen in dit rijtje, zodat je toch misschien net nog wat extra inspiratie op kan doen.

6) Voordat de winter begint kun je natuurlijk ook nog even wat extra tips op doen bij meester grillers als Ed van Schootbrugge. Dit kan bijvoorbeeld door boeken te lezen, maar veel leuker is om gewoon een winter bbq workshop te volgen bij bijvoorbeeld Barbequeshop.nl.

 

7) Je kan natuurlijk ook super veel zin hebben in een winter bbq, maar geen zin hebben om daar boodschappen voor te doen en eigenlijk is je eigen bbq ook nog niet ready om direct te bbq-en. Dan kun je ook nog een compleet winter bbq pakket bestellen inclusief bbq en servies. Lekker makkelijk als geen zin hebt in de voorbereiding en ook geen zin hebt om alles af te wassen, wan t dat doen ze ook voor je! Wel zo handig toch.

8) Wil je ook het bbq zelf uitbesteden en wel genieten van lekker gegrild vlees en groente, dan kun je natuurlijk ook het complete pakket bestellen inclusief een barbecue braadmeester.

9) Bbq schoonmaken is nog nooit zo makkelijk geweest met deze Bbq-cleaner. De borstels zijn los te verwijderen en te vervangen. Je hoeft dus niet in de kou nog even je rooster schoon te krabben, maar je laat gewoon deze robot het werk doen.

10) Websites waar je nog meer leuke en handige wintertips kan vinden voor jouw winter barbecue zijn:

Bbq tips van BBQ Junkie 

Bbq helden winter tips

We hopen dat jullie nu wat makkelijker door barbecuen in de winter en mocht je zelf nog een goede tip hebben deel die dan gerust via Facebook.

Previous ArticleNext Article