Zomerse whisky, welke drink je bij warm weer?

We hebben al van mooi zomers weer kunnen genieten dit jaar. En er komen nog mooie dagen aan. Tijd om je zwembadje in de tuin te zetten. De BBQ schoonmaken, koud bier op voorraad leggen, je kent het wel. Ook wat betreft whisky kun je voorbereidingen hebben. Zorg voor een mooie collecties zomerse whisky die bij warm heer verfrissend lekker zullen smaken!

Frisse en zoete whisky

Voor niet iedereen zal het minimale alcoholpercentage van 40%bij de eerste slok verfrissend zijn. Maar de ene whisky is zeker de andere niet. En leer je whisky proeven, dan zul je zeker ontdekken dat er whisky’s bijvoorbeeld fruitig of zoet zijn. Je voelt hem aan: lekker voor in de zomer dus. Whisky’s uit deze categorie bevelen wij aan op een mooie zomeravond.

Hoe herken je zomerse whisky?

Ok, je moet dus zoeken naar een fruitige of zoete whisky. Maar hoe herken je deze. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij het uitzoeken van je whisky. De kleur kan je helpen. Donkere whisky’s hebben vaak op een sherry vat gelegen. Sherry whisky’s zijn meestal zoeter en passen prima in de zomer. Lichte whisky’s zullen eerder wat fruitiger zijn. Maar kleur zegt zeker niet alles. Een lichte whisky kan prima een rokerige whisky zijn. Donkere whisky’s kunnen bijgekleurd zijn. Eigenlijk is het beste advies: vraag het een kenner.

3 Mooie zomerse whisky’s

We hebben een drietal zomerse whisky’s op een rijtje gezet voor je. Maar zoals gezegd, laat je goed inlichten door whiskydrinkers uit je omgeving of de betere slijter (de man moet zelf ook whisky drinken voor een goed advies).

Inchmurrin 18

inchmurrin 18

Inchmurrin 18 years wordt gemaakt door de Loch Lomond distillerderij. Een lekker zoete fruitige whisky waar je zelfs wat cirtus in kunt proeven. Een wat minder bekende distilleerderij, maar zeker lekker om met warm weer te drinken.

Macallan 12

macallan 12

Macallan heeft de afgelopen jaren flink aan bekendheid gedronken. Ze bouwden ook een nieuw visitor center, leuk om een keer tijdens je whiskyreis te bezoeken. De prijs kwaliteit verhouding is hierdoor een beetje scheef. Je betaalt er erg veel voor. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet lekker zijn. De Macallan 12 is vaak nog voor een redelijke prijs te kopen en erg lekker in de zomer! Het is een sherry whisky, maar erg zacht en zoet.

Glenlivet 18

glenlivet 18

Deze mooie 18 jaar oude whisky is een typische whisky uit de regio Speyside. Hij is heerlijk zacht en zoet. Een bijna tropische fruitigheid. Zijn leeftijd geeft hem karakter. Maak jouw zomerse dag af met deze lekkere whisky.

Whiskyglazen voor in de zomer?

Tenzij je in verband met het warme weer ijs in je whisky wilt doen, wij raden het je niet aan, hoef je eigenlijk geen andere glazen te gebruiken met warm weer. Kies de glazen die jij het prettigste vindt. Wil je meer weten of whisky glazen? Lees dan ons artikel over whiskyglazen om whisky perfect te proeven.

Previous ArticleNext Article